Snow

background :)

Friday, 29 January 2016

** Biarlah Rahsia

Assalam hai guys leladies oii hai hai

salam jumaat guys
ehem ladies skali kay no offends please
hahaahaa
semoga dapat lh kite semua spent time baca surah Al-kahfi kay?
InshaAllah aamiin

whats point today?
lately, no. okay to be honest bukan lately lh. since dh hbes study and jump into new phase of life, to be truth to be exact amboi banyak tei to be nye there so much many more things comes up kan?
sobsobs

priorities change and increases
fuhh.

thus, many more decision making should be done.
on the spot ke long term ke
May Allah guide us, always.
Ihdinassiratol Mustaqim.
aamiin 
:')

Perasaan penuh berperang pasal kerjaya, pasal pencarian ilmu yang lebih lagi, isu jodoh dan usaha pencarian jodoh, serta persiapan diri sebaiknya untuk menemui ajal?

Kene usaha sungguh sungguh dan berdoalah moga Allah permudahkan urusan yang terbaik mana yang Allah limpahkan rezeki dulu.
bersyukur untuk segala apa yang ada. 
Alhamdulillah


kalau nak pikir kan semua explode jugak paleotak nanti
tapi Allah itu Maha Penyayang,

" Why worry about something that you cant control. Have faith to Allah
He will give the best to us.
Believe. "

Tapi,
ada satu bende yang aku rasa bersyukur dalam banyak banyak perkara yang yang Allah kurniakan.

Kenapa Allah rahsiakan ajal kita?
Kenapa?
pada sudut pandangan aku seorang hambaNya di muka bumi Allah yang luas ni,

Allah rahsiakan ajal, 
supaya kita tak sedih sebab kita tau kita nak mati dan tinggalkan segala kesayangan di dunia sementara ni
(dah kata sementara memanglah kene tinggalkan kan kan kan)

supaya kita selalu dalam the best version of ourself
(tajdid niat kenapa Allah ciptakan kita sebagai manusia?)

supaya kita menghargai sekeliling bila kita tau kita tak konpem langsung sesaat dalam life kite ni kita masih hidup
kan?

ibarat mcm kita dengan kesayangan
ehem ehh
then kita tak tau sampai bila life-together dengan kesayangan
so we will give out the best of us along the period to spent time with them 
:')

mcm tu lh life ni

so, give whatever you can
the best you can
for 
whatever Allah asks us to do

Just give.

because you will get the best soon, something better at the end of this life story.
InshaAllah aamiin

hell or heaven?

lastly,
syarat untuk mati bukanlah tua atau muda, sakit ke sihat ke tapi,
syarat untuk mati adalah HIDUP.

kerana setiap yang hidup pasti akan merasai mati.




btw, banyak je lagi hikmah ciptaan Allah, tapi hari ini aku nak sentuh isu ni.
 kalau ada silap, feel free to tell me people.
Alhamdulillah.
JazaakAllaahu Khairan
:)



n/s : The 4th and unexpected. Still counting or else meet the end. Prays and be strong.

salam kasih, salam sayang. 
salam ukhuwah. 
wassalam

.

Friday, 1 January 2016

** "Weyhhh, kau bila nak mateyyy ni?"

Assalam hai korg korg sobs

Alhamdulillah AllahuAkbar ! 
Guys, dh masuk new year masihi dh sobssobs.
Its now 2016 !

As usual lh ayt cliche sket, ehem terasa cepatnye masa berlalu. through ups and down sangat
*lap air mata*
Hahahahaha

Well, see.
Kan Allah dh janji, apa yang Allah bagi tu apa yang kita mampu. Means, whats down yg kita dapat tu will meet the end and we will be ups again.
Just have faith and it took a lot lot lot lot lot of patiences.
okayyy? 
Fighting !

For 2015 i am ending up my life as a student and comes to new phase as a worker, fuhh what would happen this year, 2016?
Allah knows better :')

So,
Maybe soalan femes last year 
"bila nak habes study?"
"bila nak konvo?"
"mcm mne fyp?"
"pointer bape?"
"bila start keje?"
and bla bla bla
banyak lagi soalan yg berkaitan lh kan

thus, what will be femes femes this year?
Soalan cliche ape pulak eh ehem --,

Tapi, tapi, tapikan,
Blom ada yang hati kering lagi lh jumpe yang nak tanya,

"Weyhhh, kau bila nak mateyyy ni?"
wakakakakakalahaiwoih

Well rileks, aku memang nak mati tapi blom tibe masenye
so plislh bertabah melihat aku kat muka bumi Allah ni kayyy

Sama lh, 
macam jugak nak kawen, memey le nak kawen, sapa oii taknak kawen,
 tapi,
blom tibe masenye

so rileks dulu and prepare yourself ehh

till the time comes, 
kau rileks je, nanti aku mati ade je yang bgtau, kalau aku kawen pon dpt lh kad jemputan ke ade lh yg jemput dtg tu.
inshaAllah
*emojigelaksambilnangis*

Apepon, syukuri tahun baru masihi yang datang ni, sentiasa perbaiki diri dan ingatlah yang kehidupan di dunia adalah kehidupan yang sementara.

"Allah dah beli jiwa mukmin ni guys, untuk syurgaNya yg kekal. tapi mukmin ke tak kita ni?"
sobs



So, be balance guys.

Lastly,
senantiasalah bersabar dan bersuyukur.



n/s : "May this new year of masihi brings us the best end of our story. No matter what will happen, lets stay strong and have faith that Allah knows the best :)"



salam kasih, salam sayang.
salam ukhuwah. 
wassalam.