Snow

background :)

Tuesday, 24 November 2015

** The Date

Babyboo GrandPrime
6 Dis 2014

Babyboo LavaRed
16 Nov 2015
(22 Nov 2015 OTR)

May Allah bless them. Thank you Allah for sending them to me.

Alhamdulillah.


(Surah Ibrahim : Ayat 7)



n/ s :  Today is her's birthday, Would you wish to her as what you will wish to me?
Please say 'No'



salam kasih, salam sayang.
salam ukhuwah. 
wassalam
.

Friday, 20 November 2015

** Sebab

Assalam,
Guys,

Kalau boleh sume benda aku nak buat hari ni
Kalau boleh sume orang aku nak hepikan hari ni
Kalau boleh sume perkara aku nak setelkan hari ni
Kalau boleh ape yang aku nak buat aku terus buat hari ni

sebab
aku taktau bila aku mati
sebab 
aku taktau sampai bila aku hidup
sebab 
aku taktau bila aku terus sihat
sebab
 kita tak pernah tau ape akan terjadi walau sesaat akan datang pon

Tapi,
Islam mengajar erti sederhana
Islam mengajar erti bersabar
Islam mengajar erti yakin pada takdir
Islam mengajar yakin pada Allah
Islam banyak mengajar akan kehidupan
terutama sekali dunia yang diibaratkan hanya setitis air di lautan 
berbanding kehidupan akhirat yang kekal abadi ibarat seluas lautan

Allah tahu yang terbaik
Allah tahu apa yang patut diutamakan hari ni
Allah tahu bahagian setiap hambaNya hari ni

Allah tahu segalanya
Bahkan Allah yang mengizinkan setiap apa yang terjadi pada kita hari ni

Jadi,
Bertabah dan yakin padaNya
Bersyukur dan teruskan melangkah dengan penuh prasangka baik akan takdir yang 
Allah tetapkan
Moga kesabaran dan redhaNya mengiringi langkah kita sehari hari hingga ke 
nafas yang terakhir di dunia seterusnya redha di akhirat, di SyurgaNya kelak

InshaAllah aamiin.

n/s : The days count for you and me.



salam kasih, salam sayang. 
salam ukhuwah. 
wassalam.

 

Tuesday, 17 November 2015

** A Note

Hai,
Rindu nak post

R.I.N.D.U.
Kbai

Hahahahaa

Terlalu banyak yang dirindui, dan yang pasti semua itu adalah kenangan dalam kehidupan.
I.L.YA.

n/s : Thanks utk awkward yang ketiga :') 



salam kasih, salam sayang. 
salam ukhuwah. 
wassalam
.

Friday, 4 September 2015

** Not in the evening but in the morning

Bismillah.
Assalam guys hai guys sume hoi everyone hahahaa kbai meroyan pulak.

Fyi,
Alhamdulillah syae dah masuk empat hari bekerja sobs sobs.
Terima kasih ya Allah untuk rezeki ini walau terpakse keluar jauh dari comfort zone.
Phew.

Btw, guys.
Iols go to work riding.
Just to let you know, at my 4th day of work.
In the morning.
Its heavy raining.
So, paham  paham je lh what happened to me.

T_____T

Skang musim hujan petang, so setiap petang nak balek keje tu berdoa je hujan reda.
tapi,
Allah lagi tahu.
Pagi Jumaat yang indah Allah limpahkan rahmatNya.
Maka, basahlah seorang Syahiera sebasahnya.

Sekian.

Alhamdulillah untuk segalanya.


n/s : Waiting for you. Fi hifzillah. Always



salam kasih, salam sayang. 
salam ukhuwah. 
wassalam

.

Tuesday, 18 August 2015

** It had been a long time bebeh

Assalamualaikum dunia !
whoaaaa berkurun lame sangat dah tak menaip kat sini woih peheh.
kemain bz bebenor hg syae --' hahahaa

well, dari january haritu sampai la ni masuk ogos baru ceq sempat nak jengah hangpa. sori noh sobs. Thats wrapped off as final year student. last month hari tu baru habes final exam fuhuh.

so, what news syerer?
ofkos banyak news weheh 7 bulan dah tak jumpe memacam jadi ehh
 hahaha so here the shortlists

1. done my 6th sem, whatsoever final year project segala ape yg patot to be graduated from my lovely uni lh sgt hahaha
2. done my jobcamp training in Linux basic, dua minggu bertapa kat kl siap package free one week demi job interview sobs
3. done my lovely dovey friend's comission as leftenan muda palapes, thanks  guys. uols brings up my hope :') be well babes
4. was looking for any vacancies, temporary ke permanent ke, related ke tak related with course ke yang penting masyuk khas utk tampung maintenance diri sendiri muahahah

and coming soon are

1. waiting for the final result
2. hari jubah a.k.a hari konvo
3. hari dapat gaji
4. hari lahir
5. hari berbahagia menjadi raja di hati awak seumur hidup ehhh

hahaha yang no 5 tu propa sangat

actually ni general point, di sebalik point yang done bagai tu terselit seribu dua ribu tiga ribu cerita sebelum nak capai done tu. haruslah kan lagi lah dalam nak mengakhiri kehidupan student tu ranjau duri dia lain macam pegi dia hahahaa

tapi,
Allah dah janji. Apa yang Dia bagi adalah sesuatu yang kita mampu dan setiap apa yang kita dapat adalah yang terbaik dari Dia. makanya, have faith and walk by relying on Allah.

sobs, terima kasih Allah to help me going through this.


pasak dalam hati hyeahh. 



Allahu :')
 credit ihsan pic google

Alhamdulillah untuk segala yang baik dan yang buruk. Sedarlah hakikat kehidupan dari Allah untuk Allah. Maka segalanya haruslah kerana Allah, pencipta hakiki.
inshaAllah aamiin


n/s : Thanks for the second one and the end that is not the end. Allah knows better.

"Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again."



salam kasih, salam sayang. 
salam ukhuwah. 
wassalam.

 

Tuesday, 6 January 2015

** Ini yang pertama

Assalam hai semua.
Alhamdulillah AllahuAkbar dah masuk tahun masihi 2015.
so ini yang pertama lh untuk entri tahun baru. hahaa.
hmmm
semakin berkurang stok usia yang Allah bagi kat kita ni,
nak stay Jahiliah lagi ke dah nak berhijrah?

its our choice.
fuh.

so as new year has come takkan nak berada di takuk yang lama, weh move on laa move on laa haahaa. move on tak bermaksud melupakan apa yang terjadi tapi membuktikan kita dah redha dan mensyukuri setiap apa yang kita ada sekarang.

and plis eh takpayah nak tipikal asal cakap pasal move on je nak related dengan relationship haih.
open up your mind, banyak perkara kalau nak cite pasal move on ni hahhaa

by the way, as now we still in the first month of this new year so its too early to predict or to assume for something but its not too late to start your dream or plan.
ye lh such benda yang tak pasti or blom masenye kenape nak risau macamlah hari esok tu awak konpem bernafas ehhh

but,
doesnt mean yang we didnt need to plan or didnt ever think what to do tomorrow.
just sometimes your overthinking might kill you.

"If you fail to plan, you plan to fail."

especially kalo overthinking on something out of your control.
rileks laa kan.
Allah kan ada, The Most Powerful.

" When you worry, pray.
When you pray, dont worry,
Because everything in Allah now,
Worries end when faith to Allah begin."

kan? so rileks lh. lagi lh kite tidak dijanjikan hari esok masih milik kita, 
so use the time wisely, have your today as great as you can.

tipu lh kalo tak pk psl future langsung such as 
nak end up intern, dh nak start final sem, dah nak mule fyp, dah nak grad, nak keje ap nanti but that kind of things blom tibe msenye kan?

"And when the time comes, everything will be on the track at the right time with everything is alright."

tak salah untuk merancang or think but let it be guideline not borderline pada kite,
sebab dek kerana terlalu pk bole buat kite depress or even rendah diri or tak selera makan or jatuh sakit or other bad effects hmm.

mase ni jugak Faith to Allah akan teruji.
contoh?

"aku bukan dean list, bole dpt keje elok tak?"
"aku tak perform pon, bole ke nak setelkan fyp ni"
"aku tak tu, aku tak ni.."
bla bla dan banyak lagi yang negatif nak mengganggu kan

tapi ingat balek janji Allah


(Surah Al-Baqarah : 286)

bukan setakat tu je. 



banyak lagi, kalau nak share mau berjela post.
rajinlah tadabbur Al-Quran :')
moga lebih tenang dan yakin dengan janji Allah. inshaAllah,

apepon yang penting memang kita perlu sangat kembali pada jalan Allah walau dalam keadaan apa sekalipun kerana sesungguhnya 
kehidupan ini dari Allah kepada Allah.
maka,
apepon yang dirasa, dilalui, diceburi, dialami dan segalanya haruslah berpandukan perintah Allah.

semoga tahun baru masihi ini dapat memberi kita peluang memperbaiki diri dan terus istiqamah di jalanNya. inshaAllah aamiin.


(Surah Ad-Dhuha : 1-11)

semoga penulisan ini tidak menjadi fitnah, tetapi menjadi saham di akhirat kelak. 
inshaAllah aamiin.



" People do not change, but they are growing up. here 2015."

n/s : The best place to be is to be in someone du’a. Because they talk to Allah about you. And Allah is the Best Listener. Allah knows us better :')



salam kasih, salam sayang. 
salam ukhuwah. 
wassalam.