Snow

background :)

Monday, 29 December 2014

** Sakit tak bila jatuh?

assalam dan selamat sejahtera chuols ehem.

pertamanya, mari sedekahkan Al-Fatihah
 buat mangsa banjir di seluruh Malaysia, semua umat islam seantero dunia dan para penumpang flight AirAsia Indoneia QZ8501.
inshaAllah semoga Allah memberi kekuatan dan kesabaran buat mereka.
aamiin

Al- Fatihah
...
..
.


aamiin aamiin amiin ya Rabbal Alamin 
semoga Allah menerima doa kita. inshaAllah
terima kasih :')

so lets back to the topic,
eh sape jatuh? adeke orang yang jatuh tak rasa sakit?
 ouh tu belom lagi sampai berdarah darah terluka ouh
syafakillah / syafakaAllah  buat yang terjatuh dan terluka
sobs

stop it syerer berjela sangat mengarut hiperbola hahaaa
sebenanya sakit bila jatuh dari harapan yang terlalu mengharap
haa,

inilah manusia yang suke mengharap pada yang tak pasti dan mengharap pada yang tak selayaknya.
padan muka kan dah sakit eheh -.-''

tapi bila dah jatuh, takkan nak stay situ je taknak bangun bangun?
oke bangun lh ni baru sedar hei awak patut bergantung harap dan memasang harapan pada siapa?
*gulp*

saat melayani perasaan pengharapan yang hanyut dibawa arus banjir, Allah takdirkan syae bace entri mengenai pengharapan jua dari blog APG, 
ushar kat sini tau,
Allah Itu Baik Terlalu Baik :')

"Kita hidup dengan harapan. Kita kuat dengan harapan. Dan kita bangkit dengan harapan. Dan Islam sememangnya menawarkan harapan. Allah sentiasa menawarkan harapan."

so betape Allah tu sayang sangat kat hambaNya, Dia gerakkan hati dan kursor ni untuk baca entri tu even dah lame kan. 

Alhamdulillah.
bersyukur lh untuk segala pon yang Allah bagi sama ada baik ke buruk, dan pada pandangan syerer sendiri bahawa
selagi Allah bagi kita nafas,
selagi Allah bagi kita nyawa,
selagi Allah bagi kita kudrat,
selagi itu kita masih punya harapan selagi harapan itu kita sandarkan pada Pelunas Segala Harapan, 
ALLAH

yup, kadangkadang emosi buat kita tersalah mengharap dan kemudian kecewa dengan harapan yang ntahpape.
tapi alhamdulillah saat jentikan kesedaran bahawa segala yang berlaku adalah dengan izin Allah.
dan manusia hanya mampu berusaha dengan kudrat yang Allah bagi tapi,
akhirnya Allah jua lh yang mengizinkan

dan

semoga yang Allah izinkan adalah dalam redhaNya.
andai Allah tak redha, moga Allah jauhkan dari kita.
inshaAllah aamiin

lastly, hopefully ape yang syerer nak sampaikan, sampailah buat semua.
rasa mcm lari sikit maybe sebab emosi hahaha tapi moga Allah pelihara dari fitnah setiap apa yang ditaipkan ni dan mampu menjadi saham di akhirat kelak. 
inshaAllah aamiin.

head up, stop judging and continue living.



" Andai Allah tak pertemukan kita kat dunia, moga masih ada pertemuan buat kita di akhirat sana, inshaAllah di syurgaNya, kerana sayang ini bukan biasa biasa. sayang ini sayang yang luar biasa untuk dia kerana Dia, inshaAllah. "

" Ada jodoh ada rezeki, kita jumpa. takde jodoh takde rezeki, kite jumpe lah bila ada jodoh bila ada rezeki nanti. inshaAllah. "



n/s : Fi Hifzillah Orang Jauh :')



salam kasih, salam sayang. 
salam ukhuwah. 
wassalam.
 

Friday, 19 December 2014

** Its December 2014

Assalam dan selamat sejahtera ehem hai semua.
Dont you realize how fast time flies peh, sekejap je kan dah bulan Disember so tak lama lagi masuklah tahun baru masihi yakni 2015. 
InshaAllah.

so, hows your life?
may everything just fine and if its not so good dont worry because Allah gives something that you can bear. sometimes it just the matter of times and your surrounding hyeah.



as for me now, mseh lagi menghabeskan saki baki internship yang lebih kurang sebulan plus plus lagi sobs, syerer plis bertabah hmm.


taktau lh apa yang dikatakan seronok sangat saat intern ni but pada aku lh bukan isu seronok ke ap tapi isu kau learn banyak sangat psl real life.
ye lh selama ni duduk dalam kepompong acah rerama sebab kau student kan.

yeah even skang kau hanyalh student yang intern tapi layanan diberi same eh mcm staf, jangan ajetajet je syerer hahahaa.

oke, tapi takde lh tak seronok langsung.
ada je part yang best ada je yang tak.



btw, 
Alhamdulillah selamat kini aku berusia 21 tahun menggunakan kalendar masihi pada tanggal
28 November yang lepas. 
Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah
 terima kasih Allah atas tempoh pinjaman umur ni, betapa kematian itu semakin hampir dan semoga Allah sentiasa meredhai aku dan kita semua. inshaAllah aamiin.

Tak lupe juga tahniah buat pakcik dan makcik baru kerana menikah sama tarikh besday saye ehem.
semoga kekal ke akhir hayat sampai syurga Allah.
inshaAllah aamiin.

byk sgt agenda November yang aku tumpang kasih dekat post Disember ni,
hahahaha
Alhamdulillah, atas kesempatan dan rahmat Allah atas perkahwinan Bonda & Ayahanda yang telah mencapai tempoh 26 tahun pada 
26 November.
Alhamdulillah.
ni kalau aku tak salah counting lh kan.
semoga keluarga kita dalam redha Allah sentiasa.
inshaAllah aamiin.

ad lg yang share date dengan Bonda & Ayahanda ni, kelahiran seorang umat Nabi Muhammad S.A.W.
ye lh awak tu someone-so-hope :)
Alhamdulillah moga Allah permudahkan urusan kehidupan dunia & akhirat serta sentiasa meredhai awak.
inshaAllah aamiin.

nah banyak sangat utk disimpulkan sepanjang tahun 2014 ini.
yang pasti ianya banyak memberi pengajaran dan sesuatu yang baru untuk diterokai.
semoga berhijrah ke arah yang lebih baik dan istiqamah di jalan Allah.
inshaAllah aamiin.

Allah knows us better.



n/s  : selamat pulang Orang Jauh :')



salam kasih, salam sayang. 
salam ukhuwah. 
wassalam. 
 

Thursday, 30 October 2014

** Prior the priority

assalam and selamat sejahtera.
so everyone, hows life?
may always be blessed by Allah. 
inshaAllah aamiin



lets prior the priority 
what?!

it could be hard to list everything to do, but why dont you try?
inshaAllah it would be worth, because it is something good for you, 
maybe we cant see now but later, 
indeed Allah all The Knowing
*senyum*

fasa hidup pelajar tahun akhir or so called final year student a.k.a FYS ni takkan lari lh dengan isu final year project ehem
sebab it act as a conclusion on what you have been studied almost three years and one year foundation fuh how time flies so fast
eleh cliche je ayat hahaa

and i am not so multitasking kadang kadang serabut kadang kadang acah teratur sangat and i guess everyone too,
but still we can see they can do many task and finished it on the time given. how eh?

answer :  by listing the priority

"The key is not to prioritize what's on your schedule, but to schedule your priorities"

oke fine.
and this is learning process bile umur kite semua meningkat and tanggungjawab bertambah
masa tu lah everything should be rearrange. resechedule, reprioritize and re re yang sewaktu dengannya.

contoh?
 tengok your mom and dad. banyak kan dorg kene buat tapi elok je jage satu family and their own life.
simple. faham kan?

btw,
 aku tengah pening jugak nak prior things ni. kekadang bole follow jugak what we prior and plan tapi kekadang lari jugak. itu manusia dan kelemahannya
yang penting back to the track or maybe re do. 
see ''re'' lagi fuh

"mane nak siapkan task?"
"task bukan 1, tambah lagi tambah sampai konpius mane satu nak dulu"
"psm pulak -.-"
"proposal lagi"
"nak arrange tu"
"nak budget ni"

nak tu nak ni nak nak dan nak. macam macam
sebab tu lah kene,

priority atau BM nye keutamaan. 

whats come first? 
ape nak buat dulu? 
urgent ke tak?
important ke tak?
 urgent dan important tak? 
atau urgent tapi tak important? 
atau tak urgent tapi important?
 atau tak urgent dan tak important 
so be the last
=.=''

banyak faktor and we should take time to sit and do recheck all the priorities listed.

btw, its true thats
 "busy is just a noun, what matters is the priority come first"

contoh lh, mcm nak solat. 
busy kemain sane sini situ punye hal, 
tapi sebab solat adalah keutamaan yakni priority dalam kehidupan 
maka se'busy' mane pon anda tetap 
solat kan?
haa mcm tu lh
*take a deep breath*

so kesimpulannya,
 jangan kelam kabut, relaks, take a deep breath, ingat Allah, selawat banyak banyak, then sit, and prior your things.

then inshaAllah
moga Allah permudahkan perancangan yang kita dah susun dan dalam redhaNya 
inshaAllah aamiin

"In case you have forgotten there is a big difference between cant and it just is not a high priority"

thats for now,
moga apa yang dikongsi bermanfaat dan dapat diamalkan sebaiknya. 

Permudahkan urusan kami dalam kehidupan seharian ya Allah.
Rabbi Yassir Wala Tuassir, Rabbi ya Tamim Bilkhoir.
inshaAllah aamiin.

no matter what happen, lets back to Allah because He is our Creator
who knows us well more than we know ourselves :)

stay and keep strong 0/

p/s : Mari doakan agar Allah permudahkan urusan kami menjalani latihan industri seterusnya dipermudahkan urusan untuk menjalankan projek sarjana muda dan seterusnya diberkati usia untuk bergraduasi tahun hadapan. 
inshaAllah aamiin aamiin aamiin ya Rabbal Alamin

terima kasih atas doanya :')


salam kasih, salam sayang. 
salam ukhuwah. 
wassalam. 



 

Friday, 17 October 2014

** Kerana jarak

assalamualaikum dan salam sejahtera, 
may Allah bless everyone and guide us to the right path.
inshaAllah aamiin.
. . .
.
.
.

terima kasih.

terima kasih untuk jarak yang bukan calang calang.
Alhamdulillah, segalanya pasti berhikmah.



terima kasih untuk kerjanya yang unik,
untuk buat jiwa lagi kuat, hati lagi kental, tiada manja malah pergantungan yang tinggi kepada Allah malah sentiasa bertawakal saat melangkah mencari rezeki.

moga terus tabah.

alhamdulillah untuk segala pahit atau manis. moga jarak sebagai permulaan kepada pengakhiran yang indah dan diredhaiNya.



moga jua detik hati yang menjadi kenyataan tanda adanya ikatan halus tetapi belum mampu disimpul dengan erat sehingga tiba masanya.

terima kasih ya Allah,
 alhamdulillah untuk semuanya, 
moga sabar dan keyakinan menemani mengharungi kehidupan seisinya

terlalu banyak penggantungan harapan dari seorang hamba yang lemah kepada penciptaNya yang Maha Berkuasa. kekalkan keyakinan kami untuk terus dijalanMu, moga penghijrahan ini juga istiqamah sehingga aku bertemu denganMu ya Allah.

terima kasih ya Allah.
Alhamdulillah.

buat yang jauh, moga terus dekat dengan penciptaNya, 
AllahuRabbi.

KtoK, StoS
:: LMMZBHZ ::

hanya yang faham akan faham dan memahami.
kerana jarak hanya luaran, 
kekalkan doa dalam hati, 
kerana hanya doa tiada batas, 
kerana doa harapan hamba kepada pencipta segalanya,
moga bertemu pengakhiran abadi dan dredhai Allah.



salam kasih, salam sayang. 
salam ukhuwah.
wassalam.
 

Monday, 22 September 2014

** No Doubt

assalamualaikum dan selamat sejahtera
hai chuols ehem hahaa
inshaAllah sepanjang intern ni memang akan kerap sikit lh hupdate post kan.
takde keje menimbun lagi boleh lah ye. 

sebenaunye,
ade je keje aku sepanjang intern ni, tapi more pada research and study system and what 
goes related dulu, so tu yang kekadang menyimpang kejap aku buat keje ni hahaa.
ni blom jumpe coding coding segala.
*jangn tiru benda tak elok tau*

so, what's going on?
biase le saat kau tengah hadap fasa fasa perubahan kehidupan yang sementara ini banyak je perkara yang kau kene kunyah telan
supaya masuk dalam perut sebati jadi darah daging.
 over sangat contoh? hahaa takpe. yang faham akan faham



antara yang femes pastinya isu hati. hello bukan setakat isu hati dengan berlainan jantina, yang sama jantina pon ada isu. 
and can be more worst and hard compare to the opposite gender. fitrah.

one of the thing is what we called 'faith' atau kepercayaan. this kind of thing always bothered aku esp in heart conflict with the oppo gender lh kan. phewphew.


but, iman itu turun dan naik. ada saat yang nk menggelabah ntah hape hape insecure segala pasal what-so-called soulmate or bakal zauj bakal zaujah semua tu
but then,
sedar diri semule and please, gain the faith to Allah back. 
ala, actually bile putik putik teringat ke rindu tu dah muncul le tu. 
hahaha


at the end, mcm tu lh klo kite realise balek ape bende yang Allah plan is the best then we will feel the calmness. 


and and and, faith ni ada kait rapatnye dengan doa or 'prays' and prayers. 

sebab doa tapi tak solat tak lengkap lh kan.
sebab kita ni hanya lah insan yang kerdil di sisi Allah yang Maha Berkuasa.




 Doa je lah dan letak usaha semampunya then tawakal lah kepada Allah.
 saat Allah makbulkan doa kita, bersyukurlah.
 saat tak termakbul, bersabarlah.



haa isu sabar ni pon sepupu sepapat faith dan doa.

contoh lh aku bagi short example,
sorry lovey dovey hahaa aku takde idea benda lain mase ni 

'gua dh tangkap sayang dengan dia ni, tp both femly blom kasi lepas and weols pon tak hbes blaja nak keje dulu ni.'

so, nak buat apa? 
* rock rock dia ni, islamic lifestyle*

jadi doa je lh kan. 


and part usaha tu ialah dia kene improve lagi diri dia ke arah maju jaya yang lebih baik. 

then, phase tawakal tu,
andai ada jodoh dia, maka berkahwinlh mereka,
 andai tiada jodoh mesti dia akan dapat yang lebih baik kan sebab dia dah improve diri dia.


Allah dah janji, 
'perempuan yang baik untuk lelaki yang baik,
lelaki yang baik untuk perempuan yang baik'
so, why worry?

bila tiba masanya, jadi jugak. bukan setakat isu jodoh soulmate ni je. 
isu kematian pon.
-sila ingat mati jugak, sekian-


so, ni pendapat aku je. kalau salah, korangs bole lah tegur. aku harap sampailah apa yang aku nak sampaikan hahaaa.
mohon tak lari tajuk. 

sesungguhnya yang baik datang dari Allah, yang buruk silap aku sendiri.
so till then, kuat kuat kan lah semangat. banyak banyak kan lah berdoa dan teguh teguhkan lh pasal faith ( perancangan ) Allah dalam kehidupan kita.




jaga diri, jaga hati, jaga iman uolsz.
stay strong, and put you trust to Allah
for everything happen, back to Allah :)



salam kasih, salam sayang.
 salam ukhuwah.
 wassalam.

" Gambar kaku ditatap melunas rindu, terus doa dikirim sebagai pengganti.
Bukan jarak menjadi asbab, tetapi ukhuwah moga terus terjalin. "





.

Thursday, 18 September 2014

** New Phase : aumm aum grr

assalamualaikum dan selamat sejahtera ehem.
setelah sekian lama, Alhamdulillah dengan izin Allah tertulis terupload lh post ni lahai.
sayu sebenarnye dah lame takde berita tapi, benarlh nak menulis juga perlukan idea dan kate kate yang sesuai kerana kelak akan dihisab apa yang kita tulis ni sobs.

so, syeera syerer whats up?
ya ya, i am on my internship semester now.
dah besar anak mak abah kan. hahaaha.
stended lh eh sdikit intro ap jadi kat aku ni lame sangat tak hupdate.

 :: internship ::
:: semester 5 ::
:: final year student (1st semester) ::
:: science computer (AI ) ::
:: bukit jalil ::
:: ampang ::
:: c.t sdn bhd ( bukan nama panjang ) ::

takbleh expose detail sangat atas sebab keselamatan kan kawan kawan?
tapi kalau nak tau bole refer past post. *kepoh* 
hahahaa

then isu apa hari ni?
takde isu kritikal, just lets find something motivate memandangkan first post selepas berkurun lame takde post.



quote ni dah biase tapi still aku akan hadap jugak buat peringatan sebab ye laa, manusia ni kan mudah lupe. ibarat nak fesday intern haritu. peh tak tdo malam tak nyenyak sebab fesday, and Alhamdulillah bile dh start just kita kene try adapt pulak kan?


then,




ni lagi satu, kene lh carik something yang rare yang challenging sket baru lh nampak over the world ada  ape and surely masuk phase baru ni mesti mencabar. ye la, tak pegang title student kot, tukar skejap title worker so lain lh. but this will help you soon. inshaAllah.





based on all this quotes ni pon, dalam 'Surat Cinta Kekasih Hati' pon Allah dah ingatkan mengenai fasa fasa perubahan hidup yang kita akan lalui. turun naik kehidupan. but then, why worry when you can pray?
and why worry when its not in your control?
maka,

“Dan jika Allah menghendaki kebaikan bagi kamu, maka tak ada yang dapat menolak kurnia-Nya. Dia memberikan kebaikan itu kepada siapa yang dikehendaki-Nya di antara hamba-hamba-Nya.” 
(Surah Yunus: ayat 107)

do what Allah please, not what you please.
lagi lagi bile hadap dunia luar. kuatkan semangat oke? o/

lastly, jangan lupe.

“Demi sesungguhnya! Jika kamu bersyukur, nescaya Aku tambahi nikmat-Ku kepadamu, dan demi sesungguhnya jika kamu kufur, sesungguhnya azab-Ku amat keras.”
(Surah Ibrahim : ayat 7)


bersyukur for everything. every single thing. saat rase kite kurang, orang lain lebih, cube ingat orang yang kurang dari kita? nak jadi yang mane? yang paling kurang atau yang tengah tengah?
*tanye diri sendiri*

pandang bawah untuk lebih rasa bersyukur, tetapi jangan abai untuk pandang yang di atas kerana yang atas harus dijadikan pemangkin untuk perbaiki diri manakala yang bawah untuk menjadikan kite lebih bersyukur dan lebih menghargai.

 that's all dulu. nak warm up je pon sebab takde isu lagi.
so, moga Allah permudahkan segala urusan kehidupan dunia dan akhirat.
inshaAllah aamiin.



salam kasih, salam sayang. 
salam ukhuwah. 
wassalam



.

Saturday, 22 February 2014

** A piece of thought



Bismillah.
assalamualaikum dan selamat sejahtera, selamat malam, selamat semuanya, welcome home, goodbye and 
i lebiuols. 
erk, intro macam hambar

oke, ayat wajib syiera bile update pos baru -.- lame dh tak update. 
serba serbi sedikit info what going on is Alhamdulillah thank you Allah, my fourth semester already start and its had been a week. 
phewphew.

macam sekejap je kan mase and dlm tempoh tu jugak how much blog yg aku dh build up. tau? i think its about three ke fourth. sobsobs.
and its hurt sbb kne buat blog byk kali but as my passion nak writing tu tinggi gua gagah jugak laa nak edit segala hias blog.

and sebab tu jugak bile dpt task mini psm request dr supervisor suro buat website aku rse nak terkencing. oke tipu sgt. agak penat dan menguji ketabahan keimanan in build up website. so, will be reevaluate beriban kalinye. done cite tu.

so, straight to the main point.
*ehem*



" semakin dewasa entah kenape sunyi menghimpit diri, selalu rase ouh everything need to be done by your own. everyone cant do it for you laa. like you are baby dulu dulu. and you know what one of the reason that is Allah want to give you the best preparation for your to feel alone bile tibe mase ajal dijemput. takde sape nak teman kat dalam liang lahad tu kan. "

*telan air liur*

true indeed? setuju?

and tu lh ape yg aku terfikirkan. and it also teach us that
do not rely much at people because they are also rely on others.
so, put your trust on Allah, have your faith.

bile selidik, renung balik dari kita lahir memang survive sensorg, then berjaye in the competition of many sperms, come to earth, living by family, and everyone growing up and become more clear of your own path life. 

then life will be cycle, being teenagers, getting married. that is the time you are surrounded back with many people but then your children grow up and leaving you and you become lonely again and when the times come you are prepared much to be alone in your grave.


peh, agak seram post kali ini. but, dont worry. 
Allah dh bg tips siap siap nak hadap alam kubur tu mcm mne. so lets take the precaution steps.
fuhuh.

lastly, point penting kat sini.
janganlh sedih kalo rse mcm sunyi sensorg tu adalah life lesson. perhaps.
waktu tu pon bole muhasabah diri and just keep the positive thinking that everything happens with a reason and there will something good behind it.

Remember, Allah is always with us. 
May Allah ease and bless every breath we take.
inshaAllah. aamiin.

salam kasih, salam sayang. 
salam ukhuwah. 
wassalam.



 

Saturday, 25 January 2014

** Ending is a Starting

Assalamualaikum dan salam sejahtera, 
selamat malam, salam sayang, salam rindu, salam lame gilos syiera tak update. aiceh.
 maap semua. 
akibat ketidak prior nye menulis, maka saya tidak lh menjenguk ke sini.
uhuhuk. 

so, what's up?
may everything fine and always in Allah's blessings. inshaAllah.
aamiin.

just to let everyone know, Alhamdulillah and Thank you Allah because i had finished my third sem on my degree.
hyeah, time flies so fast *ayat cliche*

ye lh, as uols can see, before ni ad selingan post acah acah hardcore je nk pass through sem ni, tp tu lh. Allah kan dah janji, Dia bagi ap yang kita mampu kan.

then, what to share?
" Dalam meniti laluan kehidupan. Allah hadirkan insan, Allah hadirkan pelbagai asbab untuk berjaya. tapi, sedar tak segala apa itu tak bermakne andai anda sendiri tidak bermula dalam perjuangan melunaskan impian. "

oke, selirat sangat bahasa? analoginye mcm ni :
Si A jatuh, datang Si B, Si C dan segala Si yang ada nak tolong bangun dari jatuh. tapi, tanpa izin Allah dan tanpa usaha diri sendri nak bangun kan, agak agak si A tu bangun tak dari kejatuhan tu?
jawab sendiri,

Macam tu lh mksud saye. this ai realise during final exam tempoh hari. yeah, Allah hadirkan kengkawan study sesame, anyone others inspire, booster, condemers dan segala ap yg ptot but then eveything is on us. kau nk blaja ke kau taknak blaja ke kau nak main ke kau tu ke kau ni ke and how your relationship with Allah?

mintak tolong Allah tak?
dh usaha sebaiknye tak?

haa. that what we should think. and aku share sikit ni dari fesbuk and kopipes dari profile Che Wa and so on :)


Kita tengok kawan kita study takde la teruk sangat.

Masa makan dia makan. Masa tidur dia tidur.

Nak berjaga sampai lewat malam pon jarang.
Assignment pon meniru.


Tapi.


Setiap kali test markah tinggi. 

Bila exam dapat result tip top.

Tiba tiba terdetik hati
“Dia ni tak study sangat pon result gempak. Aku yang tunggang terbalik study, result takat tu jugak”

Istighfar.
Aturan rezeki setiap orang lain.
Mungkin rezeki dia kat pelajaran.
Mungkin rezeki kita nanti kat kerja.
Mana la tahu kan.

Yang kita nampak result dia lagi bagus dari kita.
Kita tak nampak mungkin keluarga dia tak seharmoni keluarga kita.
Kita tak tahu dia terpaksa sekat duit sebab tak dapat pinjaman. Keluarga susah.
Kita tak tahu.

Jadi kenapa nak cemburu dengan rezeki orang.
Apa yang ada ni kita bersyukur.
Allah tu adil.
Setiap hamba Nya dapat bahagian masing masing.
Bila? Macam mana? Kat mana?
Semua urusan Allah.
Kita usaha,doa, tawakal.

- via pengembaradidunia

kredit to : #akuislam


so, sampai situ dulu. lets refleks diri

Segala usaha adalah dari kita dengan izin Allah, tetapi hasil dan pengakhiran usaha itu adelah dari Allah.
#AllahuAkbar !



smoga Allah redha dan kuatkan semangat jihad dalam diri kita semua. 
inshaAllah aamiin.

salam kasih, salam sayang.
salam ukhuwah.
wassalam



.